От “ са изпратили писмо до посланиците на всички европейски държави, както и

...
От “ са изпратили писмо до посланиците на всички европейски държави, както и
Коментари Харесай

Възраждане алармира: Манипулират се данните на НСИ, за да бъде приета България в еврозоната

От „ “ са изпратили писмо до посланиците на всички европейски страни, както и до Англия, Съединени американски щати, Китай и Русия по отношение на това, което те разказват като опит за повторение на гръцкия сюжет – да се манипулират данните от макроикономическата статистика, с цел да бъде призната България в еврозоната, заобикаляйки критериите за инфлация и недостиг. Това разгласи пред медии депутатът Димо Дренчев.

„ При визитата на Патрик Донахю, ръководителят на Еврогрупата, ние поставихме тези въпроси и пред него. Увери ни, че няма да се допусне операция на данните. Имаме обаче информация за срещи на председателя на Национален статистически институт с огромните вериги и мобилните оператори точно за събаряне на цените, с цел да се трансформират данните за приемане на България в еврозоната в нарушавания за условията. Това е рисково и за нашата стопанска система, и за еврозоната “, разясни той.

По думите му „ даже ръководителят на Национален статистически институт не е сигурен какво ще излезе в отчета на 22 април “: „ Ние имаме информация, че няма да отговорим на 3-те % недостиг. Не съм сигурен, че е същински последовател на еврозоната. Датата 1 януари 2025 година е безусловно отпаднала към този момент. Според мен най-рано отиваме в края на идната година. “

„ Апелираме към професионализма на работещите в Национален статистически институт. Разчитаме те като институция да не се поддават на натиска и да не манипулират данните. За евроизборите разчитаме консервативната вълна да не позволява еврозоната да се уголемява в ущърб на съответните страни, включително България “, добави още той.

Относно новината, че отцепниците от „ “ ще основават нова партия, той съобщи: „ Доколкото пътят им е разграничен с „ “, те са свободни да вършат каквото пожелаят. “

„ Няма да се учудя, в случай че вкараме петима евродепутати на идните избори. Очаквам да сме втора политическа мощ на евроизборите, а в случай че ръководещата сглобка продължава да се дъни, да не се окажем и първа мощ “, добави още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР